VTK DP-Metro

Zámek Orlík a hrad Zvíkov

Orlík Zvíkov

Vědeckotechnický klub při DP-Metro vás zve na výlet pro celou rodinu na zámek Orlík a hrad Zvíkov. Po několika lodních výletech po Labi, které ohrožoval setrvale nízký stav vody a přístup provozovatele lodní dopravy, se tentokrát podíváme na hladinu pramáti českých řek, Vltavu, a to ještě budeme brázdit hladinu jedné z přehrad vltavské kaskády, nemusí nás tedy stav vody tak úplně trápit. Zveme tedy Vás, Vaši rodinu a přátele na tento předprázdninový výlet (členství ve VTK není podmínkou).

Výlet se koná v neděli 17.června 2018.

Sraz je v 7:00 před smíchovským nádražím u smyčky tramvají (tedy při pohledu z ulice na průčelí nádražní budovy před jejím pravým křídlem).

Odtud vyrazíme autobusy k zámku Orlík, kde nás čeká prohlídka zámku s průvodcem. Po prohlídce zámku nastoupíme na loď a po hladině Orlické přehrady vyrazíme proti proudu Vltavy na přibližně hodinovou plavbu k nedalekému hradu Zvíkov. Po připlutí na Zvíkov budete mít čas na individuální prohlídku hradu (je bez průvodce) a poté se pěšky přesuneme do nedaleké obce Zvíkovské Podhradí, kde nás v restauraci místního pivovaru bude čekat pozdnější oběd. Poté už nastoupíme do našich autobusů a vyrazíme zpět do Prahy. S příjezdem na Smíchov počítáme kolem 16:30.

Poplatek za výlet je 900,- Kč, děti do 12 let a důchodci nad 65 let pak uhradí 700,- Kč.

Vzhledem k tomu, že jde o výlet mimo odborné exkurze, nelze na něj uplatnit slevu pro členy VTK.

Cena zahrnuje dopravu autobusem a lodí, prohlídku zámku Orlík a tříchodový oběd (menu viz níže).

Cena nezahrnuje prohlídku hradu Zvíkov (70,-/osobu) a konzumaci v pivovaru nad rámec menu.

Přihlásit se můžete prostřednictvím kontaktního formuláře na konci textu. Při přihlašování prosím uveďte, zda požadujete vegetariánské menu, a v případě uplatnění slevy pro dítě resp. důchodce rok narození účastníka.

Kapacita výletu je 80 osob.


Menu v Pivovarském dvoře Zvíkov: hovězí polévka s masem a nudlemi, kuřecí řízek se šťouchaným bramborem s petrželkou a cibulkou, k tomu jedno pivo místní výroby (případně nealko) a jako moučník cheesecake s borůvkami, k němu pak espresso s mlékem.

Pokud pro někoho budete vyžadovat vegetariánské menu, nahlaste to prosím již při přihlašování, hlavní chod by pak byl fazolové lusky na kari sypané sýrem s dušenou rýží.



Pozvánky 2018